InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  SRBIJA Nedelja, 25.02.2018 || Pridružite nam se na najvećem hotelskom događaju u Srbiji!  |  Podravkina Vegeta u restoranu Michael Jordana u Njujorku  |  Margarita od 50.000 funti  |  HORES traži smanjenje PDV-a na hranu i piće u ugostiteljskim objektima  |  U Turiji održana 34. Kobasicijada  |  Na Salonu vina u Paraćinu više od 60 domaćih i stranih izlagača  |  Njujorški bar zabranio reč "bukvalno"  |  Poreska uprava prodaje hotel Partizan u Niškoj banji  |  Heineken predstavio bezalkoholno pivo  |  Hotel Summit Beograd - Predstavljamo govornike  |  Radisson Blu Old Mill proglašen za najbolji biznis hotel 4*  |  Dubrovački One Suite Hotel – najbolji novootvoreni hotel u 2017.   |  Dejan Bodiroga i Veljko Kuštrov novi zakupci hotela Platani u Trebinju  |  Jamie Oliver zatvara još restorana   |  Nova Crowne Plaza u Rijadu  |  “Vidi Srbiju” na 40. jubilarnom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu  |  Nestašica piletine, stotine KFC restorana zatvoreno  |  Bilje iz botaničkog vrta u Oksfordu u "lekovitom" džinu  |  Bliži se otvaranje lanca Mama Shelter u Beogradu  |  Izašao je novi broj InHotel magazina!  |   ||
   

Velika Britanija: Broj destilerija džina udvostručen od 2011.

19.01.2018
Velika Britanija u ovom trenutku ima ukupno 315 destilerija - dvostruko više nego pre pet godina, prema najnovijim podacima koje je objavila agencija za prihode i carinu (Revenue & Customs department).
 

Podaci pokazuju i da je samo tokom protekle godine otvoreno 49  novih destilerija.

Britanska trejd asocijacija vina i žestokih pića (Wine and Spirit Trade Association - WSTA) rast pripisuje velikoj popularnosti džina, koji je prošle godine zabeležio rekordnu vrednost prodajet, dodajući da je tržište džina, u on i off kanalu, pre pet godina bilo vredno oko 630 miliona funti, dok se danas ta vrednost procenjuje na 1,2 milijarde funti.

Novi brendovi džina se gotovo svakodnevno pojavljuju na policama supermarket i barova i čini se da Britancima nikad neće dosaditi ovo piće, toliko blisko njihovom ukusu i senzibiltetu, navodi se u izveštaju.

Asocijacija predviđa rast celokupne industrije žestokih pića u ovoj godini i očekuje diverzifkaciju destilerija, sa novim vrstama i ukusima pića, naročito u kategoriji engleskog i škotskog viskija.


Nazad
 

 
 
facebook 
 
back to top