InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  SRBIJA Ponedeljak, 28.05.2018 || Heineken gledanje finala Lige šampiona  |  Hotel D10 otvoren u Zemunu  |  Novi hotel na Voždovcu   |  Trofej za najbolje autohtono crveno vino osvojio Vranac Premier   |  Superiornost u marketingu i digitalizacija u fokusu konferencije Marketing Summit  |  Tikveš Barovo crveno iz 2015. dobilo Platinum na Decanteru  |  Nagrada za Paviljon Knjaz Miloš u parku Bukovičke Banje  |  Promocija knjige “Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje”  |  Porast cena u hotelima i kampovima na obali  |  Hilton i Country Garden objavili strateško partnerstvo  |  Predsednica Vlade Srbije obišla Zaječarsku pivaru   |  Julius Meinl u borbi za bolji dan za nezbrinutu decu  |  VodaVoda uz košarkaške zvezde  |  Tehnomanija novi partner Super Kartice  |  Osnovana Hrvatska udruga turizma  |  Otvorene prijave za Delta Biznis Inkubator  |  Prvi Belgrade Bar Show   |  Dijamantu titula "Apsolutni lider kvaliteta"  |  Philip Morris pokreće konkurs za poboljšanje uslova rada u naučnim ustanovama  |  Blackstone prodaje udeo u Hiltonu  |   ||
   

ZANIMLJIVOST: Danski krompiri skupi poput kavijara

16.05.2018
Tartufi i kavijar poznati su kulinarski specijaliteti, čija cena po gramu dostiže astronomske vrednosti, ali u Danskoj takvu cenu ima posebna sorta - krompira.
 

Prvi ovosezonski krompiri uzgojeni na turističkom ostrvu Samsu nude se po ceni od 155 dolara po kilogramu, javila je lokalna turistička zajednica.

U opisu stoji da se zlatno-žute krtole iz zemlje iskopavaju ručno i vrlo pažljivo, a stručnjaci kažu da ova vrsta krompira ima prepoznatljiv "terroir", što znači da se pri konzumiranju može osetiti specifična kombinacija faktora, koji se odnose na geografske i klimatske parametre, važne jer doprinose jedinstvenosti sorte.

Francuska reč "terroir" preuzeta je iz vinogradarsko-vinarske terminologije.

Poljoprivrednici i agronomi na Samsu se takmiče u tome ko će prvi 'ubrati' zreli krompir, što zahteva posebnu veštinu i strpljivost jer treba precizno odrediti trenutak iskopavanja ovog povrća.
 
Izvor: Hina

Nazad
 

 
 
facebook 
 
back to top