InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  SRBIJA Subota, 18.08.2018 || Sve brojniji imućniji gosti   |  Kontroling u hotelijerstvu - savladajte najnoviju verziju USALI standarda  |  Kompanija Miele ostvarila rast prometa  |  Heineken organizovao besplatan prevoz tokom Beer Festa  |  Belgijski novinari u poseti našoj zemlji  |  Zabeležen rast potrošnje hrane i pića  |  Meksički kuvari napravili najduži hot-dog na svetu  |  Nemačka proizvela više sladoleda od Italije  |  Apatinska Upravi saobraćajne policije donirala alkometre   |  Nadmetanje ćevabdžinica za učešće na manifestaciji "Smederevska jesen 2018"  |  Crna Gora sve privlačnija turistička destinacija  |  Poreska inspekcija zatvorila 10 beogradskih lokala u centru grada  |  KFC stiže i kod komšija  |  Kragujevac dobija Vinski Hab  |  Danas počinje 16. Beer fest  |  Apatinska reciklažom čuva planine  |  Nišvil oborio sve rekorde, više od 200 hiljada posetilaca  |  Proizvodnja i prodaja leda sve unosniji posao  |  Odloženo renoviranje Bristola  |  U Sarajevu sve više gostiju  |   ||
   

Hrvatska: Postavljanje stola u Dubrovniku po ceni od pet evra

14.06.2018
Dubrovnik je već postao poznat po visokim cenama u restoranima, ali nova stavka na računu je neprijatno iznenadila turiste, prenosi B92 pisanje Večernjeg lista.
 

U dosta poznatom dubrovačkom restoranu, sve je po propisu, usluga na nivou, nema primedbi ni na hranu ni na cene. Niko, uostalom, i ne računa da će tamo jesti jeftino, ali društvo od 12 osoba ipak je ostalo zatečeno. Naime, postavljanje stola po osobi naplaćuju čak 38 kuna (5 evra). Da ljudi ne plate postavljanje stola, jelo bi se valjda s poda, šta li, piše Večernji list. 

Kako dalje piše ovaj hrvatski list, ceh je očekivano iznosio oko 10.000 kuna (1.354 evra), crni rižoto po 278 kuna (oko 38 evra) pokazao se papreno skup, ali gosti nisu trepnuli. Upitnici nad glavom ostali su jedino zbog tih 38 kuna pomnoženih sa 12, dakle dodatnih 60 evra na računu. 

Neki od građana su komentarisali da je to račun od prethodne godine, pa ostaje da se proveri kakva je sitacija ove sezone, ali je jasno da su i cene porcije porasle u odnosu na prethodne. Inače, u cenu takvog postavljanja obično je "upakovano" nešto sitno za jelo, malo hleba, plus neki namaz. Tačnije, nešto što retko ko ili niko ne traži, a praktično svi gosti bez negodovanja plate. 

Večernji list, ipak, piše da to nije izmišljotina hrvatskih ugostitelja. Gost će postavljanje stola platiti i u pojedinim restoranima po evropskim zemljama.


Nazad
 

 
 
facebook 
 
back to top